Leer ons kennen!

Anta heeft zich in enkele jaren bewezen als dé specialist in shipping en crewing voor de grote binnenvaart en in het begeleiden van de afbouw van schepen.

Een unieke positie in een niche markt. De koers van Anta is klip en klaar. Kundig, betrouwbaar & loyaal. De reder die kiest voor samenwerking met Anta, is verzekerd van een grote mate van betrokkenheid, flexibiliteit, kennis en ruime expertise in een specialistisch vakgebied. Grootste missie: het behalen van de allerbeste resultaten voor reder én bemanning. Aan boord en aan de wal.

Anta is in 2011 in Zwijndrecht opgericht met maar één doel: eigenaren van grote binnenvaartschepen - koppelverbanden - 100 procent ontzorgen. Deze missie gaat ver. In de visie van Anta oprichters en eigenaars Taeke & Angelique van Turenhout: 'Totaalmanagement door Anta gaat voorbij werving en plaatsing van deskundig en goed getraind personeel. Van onderhoudsprogramma's voor de machinerie tot administratie: Anta neemt de zorg op alle terreinen tot in detail over'. Daarin slaagt Anta met vlag en wimpel. Het aantal koppelverbanden dat vaart onder de hoede van Anta Scheepvaart en Anta Management groeit snel. In januari 2018 werd Anta's eerste eigen koppelverband Panerai ten doop gehouden.

Historie

Grondlegger Taeke van Turenhout kent de wereld van de binnenvaart als zijn broekzak. Begonnen als lichtmatroos zat hij als 22-jarige al op de kapiteinsstoel.

Sinds 2003 zijn koppelverbanden zijn werkterrein. Al snel ontstaat de wens om zelfstandige te worden. Als zijn werkgever Dari B.V. in 2011 uitbreiding zoekt, draagt het bedrijf het management van eerst één en later, in 2014, een tweede koppelverband over aan Taeke.

Anta sluit een managementovereenkomst met scheepswerf BREKO. In 2014 volgt hun koppelverband waarna Anta in een stroomversnelling terecht komt. Het breidt zijn activiteiten uit en gaat in opdracht de afbouw van schepen begeleiden. Andere opdrachtgevers volgen. Al vijf jaar na zijn oprichting is Anta voor veel reders een vertrouwde naam. Voor zijn klanten is er maar één bedrijf dat in het vizier komt als het gaat om totaalmanagement van hun schepen: Anta.

Team

Anta Scheepvaart en Anta Management staan onder leiding van oprichter Taeke van Turenhout. Met de groei van het bedrijf is het team versterkt met specialisten die de taal van de binnenvaart spreken.

Kapitein Danny van der List is wat ze noemen 'van de oude stempel', groot geworden in de particuliere vaart. Sinds 2014 is hij een van de boegbeelden van Anta. Als rechterhand van Taeke weet Danny alles van afbouw, onderhoud en reparaties. Zijn motto: 'Altijd streven naar het beste kindje van de klas zijn'. Schipper Mario van Daatselaar is een bekende in de binnenvaart. In 2014 monsterde ook hij aan bij Anta. Een gedreven regelaar en personeelschef die ervoor zorgt dat het aan boord op rolletjes loopt. 'Op volle kracht vooruit', aldus Mario.